Sundhedsplejen informerer om overgangskost

Hvornår må jeg give mit barn andet end mælk? Og hvordan ved jeg, om barnet er parat til anden kost? Det er blandt de spørgsmål, en sundhedsplejerske ofte får fra nybagte forældre. Derfor afholder Sundhedsplejen i Randers Kommune nu informationsmøder om overgangskost hver anden uge i stedet for én gang om måneden.

23. maj 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Sundhedsplejen i Randers Kommune har afholdt babycaféer i mange år, hvor forældre har haft mulighed for at møde op og stille spørgsmål til sundhedsplejerskerne og få babyerne målt og vejet. Et emne interesserer dog de fleste nybagte forældre, og derfor har Sundhedsplejen udvidet babycaféen med et oplæg om overgangskost.

”Vi oplever et stort behov blandt nye forældre for at få besvaret spørgsmål om overgangen fra amning eller modermælkserstatning til anden kost. Derfor laver vi kostvejledning hver 14. dag, hvor forældrene kan stille spørgsmål til os,” fortæller Iris Hjuler, sundhedsplejerske i Randers Kommune.

Kostvejledning hver 14. dag startede op løbet af foråret 2017, og forældrene er glade for tilbuddet.

”Vi får rigtig mange gode spørgsmål til arrangementerne. Især førstegangsmødre kan være i tvivl, og nogen tror, at man skal gå i gang med overgangskost, når barnet er præcis fire måneder gammelt. Derfor vejleder vi blandt andet i, hvordan man finder ud af, om barnet er parat til andet end mælk, og hvad man kan starte med give barnet,” siger Iris Hjuler.

Kostvejledning finder sted om tirsdagen i lige uger kl. 12.00 til 13.00 i Randers Sundhedscenter. Efter mødet er der babycafé, hvor man kan få sit barn vejet og få en snak med sundhedsplejersken om alle mulige andre emner.