Gratis træning med byens bedste udsigt

Ikke alle er klar over det, men faktisk kan man træne gratis på toppen af Randers Sundhedscenter. Der er træningsmaskiner, adgang til toiletter, gratis vand og kaffe og desuden byens bedste udsigt.

31. maj 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Det er ikke alle, der har råd til at gå i et træningscenter, og heller ikke alle der bruger det hyppigt nok til at ønske at betale for et månedligt kontingent. Men kan man alligevel godt tænke sig at træne på maskiner, så kan man gøre det inden for Sundhedscenterets åbningstid på toppen af bygningen,” fortæller Claus Engstrup, leder af rehabiliteringsenheden i Randers Sundhedscenter.

På tagterrassen på 4. sal er der blandt andet to crosstrainere, maskiner til styrketræning og et bordtennisbord, hvortil man selv skal medbringe bat og bolde. Derudover er der borde og stole, hvor man kan holde pause og nyde en kop kaffe fra centerets automater eller medbragt mad.

”Man kan komme godt omkring træningen på maskinerne på tagterrassen – man kan træne både ryg, mave, arme, smidighed og kredsløbstræning,” fortæller Claus Engstrup.

Desuden er der også gratis træningsfaciliteter i gården på bagsiden af sundhedscenteret, hvor man blandt andet kan træne balance. På flere af træningsmaskinerne er der billeder, der giver anvisning til, hvordan redskaberne kan bruges.

Sundhedscenteret holder åbent alle hverdage – også i hele sommerferien. Dørene åbner hver dag kl. 7.00 og lukkes igen kl. 20.00 mandag til torsdag og kl. 18.00 fredag. Det er adgang til gården med træningsmaskiner hele døgnet, og man kan komme til gården fra Møllestræde bag sundhedscenteret.