Kvit & Fit – kvit smøgerne én gang for alle

Er du ryger? Så har du måske overvejet – og prøvet – at droppe cigaretterne uden held. Nu får du en ny chance for at give lungerne ren luft. Som noget nyt er vi nemlig gået i luften med et rygestophold i Sundhedshøjskolen i samarbejde med Røgfri Randers.

Rygning er en kæmpe barriere for en sund hverdag. Den dårlige vane kan nemlig føre til den alvorlige lungesygdom KOL – og passiv rygning kan samtidigt skade dine omgivelser.

Der er derfor god grund til at give et rygestop en ny chance. Forhåbentligt lykkes det denne gang – for alvor!

Hvad skal vi lave på rygestopholdet?

På holdet kommer både dine, de andre deltageres og din rådgivers viden og erfaring i spil. Din rygestopplan laves af dig – det er nemlig kun dig, der kan stoppe med at ryge. Derfor ved du også bedst selv, hvad der giver mening for dig i din plan, når du skal i gang med at skabe en forandring.

Når det gælder et rygestop, findes der ingen quickfix. Det handler om motivation og vilje!

På gælder det derfor om:

- Forberedelse
- Planlægning
- Gennemførsel af dit rygestop

Forløbet varer syv gange, hvor hver gang tager to timer.

Hvem kan være med?

Alle kan være med – så længe du er ryger og over 18 år. Desuden skal du være motiveret til at gøre noget ved dine rygevaner, så du kan bidrage til en kampgejst på holdet og forhåbentligt også stoppe helt med at ryge.

Hvor kan jeg deltage?

Indtil videre foregår vores rygestophold kun i Havndal. For at holde dig opdateret om, hvorvidt rygestopholdet er på vej til din by, så klik her og find din nærmeste lokation.