Sundhedskort

Du kan bestille et nyt sundhedskort (det tidligere sygesikringsbevis), hvis du har mistet det gamle kort.

Det er lovpligtigt, at du skal bestille dit sundhedskort digitalt. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunens Borgerservice eller på biblioteket.

Bestil nyt sundhedskort her

For at bestille et nyt sundhedskort skal du bruge NemID.

 Det koster 200 kr. at få et nyt sundhedskort hvis:

  • sundhedskortet er blevet væk
  • sundhedskortet er under 4 år gammelt og ødelagt
  • du ønsker at skifte læge eller sikringsgruppe

Du kan betale for sundhedskortet med Dankort, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, JCB og American Express. Sundhedskortet vil blive sendt til dig i løbet af 7-14 dage. Det er ikke muligt at annullere købet efter bestillingen. 

Nyt sundhedskort

Det er gratis at få et nyt sundhedskort, hvis:

  • du flytter til ny adresse 
  • der sker ændringer i din lægepraksis
  • sundhedskortet er over 4 år gammelt, og der er brud eller revner i kortet
  • der er en defekt ved magnetstriben, der ikke skyldes forkert opbevaring eller brug af kortet
  • du skifter navn ved ægteskab
  • et barn under 15 år skal have nyt sundhedskort, fordi den af forældrene eller værge, som barnet følger, skal have ændret oplysningerne i sit sundhedskort. Børn under 15 år kan kun vælge en anden læge med tilladelse fra den forælder, der har forældremyndigheden.

Du vil automatisk modtage et nyt sundhedskort når du melder flytning, skifter læge eller sygesikringsgruppe, og behøver derfor ikke også at gøre det her på siden.

Navn på postkassen

Ved flytning: Husk at sætte navn på postkassen med det samme, du er flyttet ind på din nye adresse, ellers kan postbuddet ikke aflevere dit nye sundhedskort og du er nødt til at afhente det selv i Borgerservice. I Borgerservice vil kortet blive opbevaret i 2 måneder og herefter sendt til destruktion.

Kortet bliver ikke eftersendt, hvis det er sendt retur til afsender, fordi du ikke har navn på postkassen eller postkassen er overfyldt.

Husk også at sætte dine børns navne på postkassen, så deres sundhedskort kan blive afleveret.

Midlertidigt sundhedskort
Det tager normalt omkring to uger at få et nyt sundhedskort. Borgerservice kan dog udstede et midlertidigt bevis, hvis du har brug for det. Kortet er gratis og kan afhentes i Borgerservice, Odinsgade 14, 8900 Randers.

Mere om sundhedskortet
Sundhedskortet giver dig ret til sundhedsydelser og skal medbringes, når du er ved lægen, på sygehuset, hos kommunen og en række andre steder. På en del biblioteker bliver sundhedskortet brugt som lånerkort. På kortet står dit navn, CPR-nummer og kontaktoplysninger til din læge.

Hvad skal jeg gøre med mit gamle sundhedskort?
Det gamle sundhedskort skal tilintetgøres eller returneres til kommunen.