Sunde sommersnacks

I sommervarmen kan man godt få trang til ekstra salt, og her der mange alternativer til de klassiske chips, som mange vælger.

Her får du gode råd til, hvordan du kan få stillet snack-trangen på en sund måde. 

Tilbage til overblik over sunde sommertips

Grove varianter

I sommervarmen kan man godt få trang til ekstra salt, og her der mange alternativer til de klassiske chips, som mange vælger. I stedet kan man prøve rugsnacks, fuldkornsgrissini eller rugsticks, som efterhånden kan købes i de fleste supermarkeder. De er lækre, og de indeholder blandt andet kostfibre, som mætter mere, og som desuden er gode for fordøjelsen. Lav en lækker dip af skyr til at dyppe i.

Saltede snacks

Der findes flere sunde alternativer til chips - for eksempel fra Isis, og dem kan man spise sammen med grøntsagsstænger til en dip rørt med skyr. Det er også altid bedre med en lille håndfuld saltede nødder i stedet for chips. Selvom saltede nødder ikke er sunde i for store mængder, så er det alligevel det sunde fedt, man får med nødderne.

Frisk frugt og bær

En super lækker sommerdessert er frisk frugt og bær. Melon er faktisk den frugt, der indeholder færrest kalorier. Man kan også dyppe forskellige frugter og bær i smeltet mørk chokolade, hvis det skal være ekstra lækkert.