Sundhedsråd til sommerferien

I løbet af sommeren bliver man mødt med en sand overflod af fristelser, og der er masser af gode undskyldninger for at give efter; ferien, det gode vejr og det sociale aspekt.

Her får du nogle generelle råd til små ting, man kan gøre eller ændre på, så man ikke tager en masse unødige kilo på i ferien. 

Tilbage til overblik over sunde sommertips

Realistiske forventninger

Solskinsdage og sommerferie byder på rigtig mange fristelser – f.eks. i form af is og drinks, og det er ikke sikkert, at man skal sætte sig for at tabe sig en masse kilo i løbet af sommeren. Dog behøver man ikke kaste hele den sunde livsstil overbord, når man holder ferie, men man kan i stedet skrue lidt op og ned for volumen, når man skelner mellem hverdag og ferie. 

Prioritér mellem fristelserne

Det gør man blandt andet ved at udvælge sit yndlingsmad og sine favorit søde sager – hold dig til det, og sig nej tak til resten.

Mærk efter

Når vi griller om sommeren har mange af os tendens til at spise for meget, og vi vinder rigtig meget ved at lære at stoppe, når mæthedsfornemmelsen melder sig. Smag på alt det, du har lyst til, men overspis ikke af noget. Desuden er det en god idé at tygge maden grundigt og smage rigtigt på det. Det øger mæthedsfornemmelsen, og man ender derfor med at indtage færre kalorier.

Sundere restaurantbesøg

Man er ofte mere ude at spise, når man er på ferie, og de fleste af os kender til det, at der bliver sat en brødkurv på bordet, før retterne kommer. Her kan man vælge at smage lidt på brødet, men lade være med at tømme hele brødkurven. Man kan også tænke over, om man virkelig har lyst til en dessert hver gang, eller om det bare er blevet en vane. 

Brug en mindre tallerken

Vidste du, at man spiser 30 procent mindre, når man bruger små tallerkner i stedet for store? Det kunne være et godt trick til grillaftenerne.  

Grillede grøntsager

Lad grøntsagerne være omdrejningspunktet for måltidet fra grillen og tænk på kød og andet som tilbehør. Majskolber, squash og grøntsagsspyd er skønne på grill, og grove sommersalater med f.eks. gulerod, kål og ærter er et hit.