Camilla ser stor mening i oplysning til borgere

Formidling til borgere, der alle har en unik historie og baggrund, er noget af det Camilla, synes er spændende, når hun laver helbredstjek. I samtalen med borgerne bruger hun både sin faglighed og sin personlighed, for at de føler sig lyttet til og ikke bare føler sig som en i rækken.

Hvad laver jeg til hverdag i Tjek dit helbred?

Jeg laver helbredstjek og konditest, måler blodsukker, blodtryk, kolesterol og lungefunktion. Jeg tager en samtale med borgeren og samler resultaterne, giver oplysningerne videre og vejleder, så de går herfra med en oplevelse af, at der er forståelse for de problematikker, der måtte være. 

Det er fedt at lave oplysning, som alle kan forstå – uanset sproglige eller kulturelle udfordringer. Det har jeg også tidligere erfaringer med som fysioterapeut på et sygehus og som vejleder på en idrætsdaghøjskole. Jeg nyder at arbejde i Tjek dit helbred, fordi vi formidler sundhedsfremme og forebyggelse til den brede befolkning. 

Jeg får selv en masse ud af at mødes med borgerne. Jeg får deres unikke historie at vide. Det bedste er helt klart, når borgeren går herfra med en oplevelse af at være blevet mødt og påskønner det arbejde, man har gjort. ’Tak fordi du er dig’, sagde en borger til mig en dag. Så føler jeg, at både min faglighed og personlighed har rykket noget i samtalen.

Mit bedste sundhedstip: De små ting, kan gøre den store forskel.

Undgå at slå et for stort brød op men tænk grundigt over, hvad det vigtigste er for dig. Handler det om kost, motion, noget mentalt eller om vaner?

Tænk for eksempel hverdagsmotionen ind. Det er gratis motion. Har du fx mulighed for at cykle til arbejde, ja kunne det bare være en gang om ugen? Eller kan du stå af et stop før, når du er med bus, og så gå lidt ad vejen? De små ting tæller med.

Kontakt Camilla

Mail