Gitte: ”Jeg vil give borgerne en god fornemmelse i maven”

Fra behandling til forebyggelse. Sådan skiftede Gitte hverdag, da hun gik fra at arbejde som sygeplejerske til at lave helbredstjek på borgerne i Tjek dit helbred. Hendes fokus er på det hele menneske – og at følge relevante borgere videre til de opfølgende tilbud, der kan hjælpe dem til bedre sundhed og trivsel.

Hvad laver jeg til hverdag i Tjek dit helbred?

Min hverdag består af at lave helbredstjek og dermed teste borgernes sundhed på flere parametre.

Hver eneste gang kigger jeg på det individ, der kommer ind, og tager udgangspunkt i dem og deres historie. Ud fra resultaterne tager vi en snak om, hvorvidt der er nogle områder, der skal sættes fokus på. Her vurderer vi også, om borgeren kunne have gavn af et af vores opfølgende tilbud – bl.a. inden for livsstil og mental trivsel. For mig er det vigtigt, at folk går hjem med en god fornemmelse i maven. Uanset resultaterne.

I helbredstjekket ser vi både på det fysiske og psykiske, når vi taler sundhed. Det holistiske syn er vigtigt for mig, da jeg gerne vil se på det hele menneske og ikke kun på faktorer, vi kan måle præcist. De opfølgende tilbud synes jeg er fantastiske, for her får vi virkelig mulighed for at arbejde mere i dybden med borgerne.

Jeg synes projektet Tjek dit helbred er spændende, fordi det netop har med forebyggelse at gøre. Som sygeplejerske behandlede jeg borgerne, når de var blevet syge. Det motiverer mig, at jeg nu kan gøre en forskel for det enkelte menneske – og forhindre eventuel fremtidig sygdom.

Mit bedste sundhedstip: Skab balance!

Det er vigtigt, at du formår at skabe balance. Det handler både om ikke at være for fanatisk, når det angår kost og motion, og ikke at miste fokus på gode vaner.

Kontakt Gitte

gitte.birk.nielsen@randers.dk